چگونه از حریم خصوصی خود در اینستاگرام محافظت کنیم؟

چگونه از حریم خصوصی خود در اینستاگرام محافظت کنیم؟
خیلی بدبدنسبتا خوبخوبعالی (3 votes, average: 5٫00 out of 5)
Loading...

ممکن است بسیاری از افراد در اینستاگرام به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند؛ اما تنها با رعایت چند نکته‌ی ساده می‌توانید از حریم خصوصی خود در اینستاگرام محافظت کنید.

پروفایل اینستاگرام معمولا اطلاعات خصوصی زیادی درباره‌ی افراد نمایش می‌دهد و ممکن است افرادی بدون آشنایی قبلی، شما را دنبال کنند. تقویت حریم خصوصی در اینستاگرام می‌تواند به‌سادگی انتخاب گزینه‌ی Private برای پروفایل باشد؛ اما می‌توانید بسیار دقیق‌تر عمل و مجموعه‌ای از قابلیت‌های امنیتی را برای محافظت از حریم خصوصی خود اعمال کنید. حتی می‌توانید حساب کاربری خود را Public نگه‌ دارید؛ اما در‌عین‌حال، امنیت آن را افزایش دهید یا بخش‌هایی از آن را محدود کنید.

تنظیم پروفایل به حالت Private

تنظیم پروفایل به حالت Private، ساده‌ترین روش برای قفل‌کردن و محافظت از حریم خصوصی است. با این تنظیمات، هیچ‌کس نمی‌تواند تصویرها یا استوری‌های شما را ببیند؛ مگر اینکه آن‌ها را تأیید کنید و اجازه‌ی ورود به پروفایل خود را به آن‌ها بدهید. وقتی حساب کاربری Private باشد، افراد جدیدی که می‌خواهند از پروفایل شما بازدید کنند، فقط اسم و عکس پروفایلتان را می‌بینید و بر همین اساس درخواست Follow می‌دهند و سپس این برعهده‌ی شماست که آن‌ها را تأیید کنید. برای تنظیم حساب کاربری به حساب Private، مراحل زیر را دنبال کنید:

  •  به منو Settings اینستاگرام خود بروید. با کلیک روی سه‌خط کنار پروفایل، منو جانبی بازمی‌شود که قسمت Settings در قسمت پایین آن قرار دارد.
  • از گزینه‌ی Settings وارد Privacy > Account Privacy شوید و تنظیمات Private Account را فعال کنید.

نکته: افرادی که تا قبل از تبدیل حساب به حساب خصوصی شما را دنبال کرده بودند، در فهرست شما باقی خواهند ماند. اگر نمی‌خواهید شخصی دنبال‌کننده‌ی شما باقی بماند، باید او را از حساب خود حذف کنید. برای حذف دنبال‌کننده‌ی خود این مراحل را انجام دهید:

  • به پروفایل خود و بخش دنبال‌کننده‌ها (Followers) بروید.
  • فهرست خود را مرور کنید و درصورت نیاز به حذف شخص یا اشخاصی، دکمه‌ی Remove را درکنار اسم آن‌ها انتخاب کنید.

محافظت از استوری‌ها

اینستاگرام امکان محدودکردن استوری‌ها را به شما می‌دهد. با مجموعه‌ای از مراحل می‌توانید استوری خود را از برخی افراد مددنظر مخفی کنید:

  • به Settings > Privacy > Story مراجعه کنید.
  • گزینه‌ی Hide Story From را انتخاب کنید. فهرستی از دنبال‌کننده‌ها نمایش داده می‌شوند. برای قطع دسترسی هرکدام از دنبال‌کننده‌ها، دایره‌ی کنار نامشان را انتخاب کنید.

همچنین، می‌توانید از اشتراک‌گذاری استوری خود جلوگیری کنید:

  •  به صفحه‌ی Settings > Privacy > Story بروید. به قسمت پایین صفحه و بخش Sharing بروید.
  •  برای پیشگیری از اشتراک‌گذاری استوری‌های خود، گزینه‌ی Allow Sharing را غیرفعال کنید.
  •  برای پیشگیری از استوری‌شدن پست‌های خود، می‌توانید گزینه‌ی Allow Resharing to Stories را غیرفعال کنید.
  •  برای پیشگیری از اشتراک‌گذاری استوری‌ها در فیسبوک، گزینه‌ی Share Your Story to Facebook را غیرفعال کنید. بدین‌ترتیب، استوری‌ها فقط در اینستاگرام پست خواهند شد.

از قابلیت Close Friends اینستاگرام هم می‌توانید به‌منظور محدودکردن دسترسی استوری‌ها برای افرادی خاص استفاده کنید. برای تنظیم فهرست Close Friends مراحل زیر را انجام دهید:

  • به Settings > Privacy > Story بروید.
  • زیر بخش Close Friends افراد مدنظر خود را اضافه کنید. افراد از حذف یا اضافه شدن خود آگاه نمی‌شوند.

مسدودکردن افراد

  • وقتی بحث محافظت از تصاویر و ویدئوهای پست‌شده مطرح می‌شود، موضوع بسیار فراتر از سناریو همه یا هیچ خواهد بود. اگر نمی‌خواهید حساب خود را Private کنید، می‌توانید بعضی از کاربرهای مدنظر را مسدود کنید.
  • برای مسدودکردن اشخاص مدنظر، باید وارد حساب آن‌ها شوید. در صفحه‌ی پروفایلشان، منو سه‌نقطه در گوشه‌ی راست بالای صفحه را لمس کنید.
  • سپس دکمه‌ی Block را انتخاب کنید.

نکته: می‌توانید افرادی را به دلخواه محدود کنید. اگر افراد را Restrict (محدود) کنید، آن‌ها می‌توانند محتوای شما را ببینند؛ اما نظرشان فقط برای شما نمایش داده می‌شود. همچنین، نمی‌توانند زمان آنلاین‌بودنتان را ببینند.

خود را مخفی کنید

با رعایت چند نکته، می‌توانید دسترسی به خود را دشوارتر کنید و اطلاعات کمتری را نمایش دهید. در درجه‌ی اول، باید از ارسال فهرست تماس به اینستاگرام جلوگیری کنید. ممکن است برای کمک به یافتن دوستان خود در اینستاگرام، فهرست تماس خود را به آن داده باشید. این یعنی اینستاگرام به فهرست تماس شما دسترسی دارد. برای غیرفعال‌سازی این تنظیمات، مراحل زیر را اجرا کنید:

  • به منو Settings > Account > Contacts Syncing بروید.
  • گزینه‌ی Connect Contanct را غیرفعال کنید.

همچنین، می‌توانید کاری کنید اینستاگرام دیگر حساب شما را به دیگران پیشنهاد ندهد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که حساب جدیدی را در اینستاگرام دنبال می‌کنید و سپس اینستاگرام حساب‌های مشابه را به شما نشان می‌دهد. این تنظیمات را نمی‌توانید ازطریق اپلیکیشن اینستاگرام تلفن‌همراه انجام دهید؛ بلکه باید به‌شیوه‌ی زیر عمل کنید:

  • ازطریق وب‌سایت اینستاگرام وارد پروفایل خود شوید.
  • دکمه‌ی Edit Profile را انتخاب کنید.
  • گزینه‌ی آخر، یعنی Similar Account Suggestions را غیرفعال کنید.

در مرحله‌ی بعدی، بررسی کنید پست‌های اینستاگرام شما در سرچ گوگل ظاهر می‌شوند یا خیر. اینستاگرام به‌طور پیش‌فرض امکان جست‌وجوی تصاویر را به گوگل نمی‌دهد؛ اما حتی اگر ازطریق مرورگر دیگری وارد حساب خود شوید، ممکن است وب‌سایت‌هایی عکس پروفایل‌ شما را برای همه به نمایش گذاشته باشند. اگر یک یا چند پست شما در فهرست جست‌وجو ظاهر شد، اولین قدم خلاصی از دسترسی اپلیکیشن‌های دیگر به حساب اینستاگرام شما است. می‌توانید این کار را روی اپلیکیشن تلفن‌همراه خود هم انجام دهید:

  • به منو Settings > Security > Apps and Websites > Active بروید
  • هر اپلیکیشن دیگری که استفاده نمی‌کنید، حذف کنید.

حفاظت از اطلاعات

می‌توانید در محدودیت نمایش اطلاعات خود برای دیگران فراتر از این هم بروید. برای مثال، وضعیت فعالیت خود را غیرفعال کنید تا کسی متوجه نشود چه زمانی آنلاین هستید. البته مراقب باشید؛ زیرا اگر این قابلیت را غیرفعال کنید، نمی‌توانید وضعیت آنلاین دیگران را هم ببینید.

  • به Settings > Privacy > Actively Status بروید.
  • گزینه‌ی Show Activity Status را غیرفعال کنید.

در قدم بعدی، می‌توانید تصاویر تگ‌شده را قبل از پست‌کردن آن‌ها روی پروفایل خود مرور کنید. اگر حساب Public دارید، مرور تگ‌ها می‌تواند شما را از محتوای غیرضروری و اسپم نجات دهد. اگر هم حساب خصوصی دارید، با این کار می‌توانید از پست تصاویر ناخواسته از طرف دوستانتان جلوگیری کنید:

  • به منو Settings > Privacy > Tags بروید.
  • Manually Approve Tags را فعال کنید.

از ذخیره‌شدن پست‌ها و استوری‌ها جلوگیری کنید

شاید نخواهید تصاویر و ویدئوهایی که در اینستاگرام، به‌ویژه استوری‌ها پست می‌کنید، ذخیره شوند. برای این کار لازم است چند مرحله را انجام دهید. برای جلوگیری از ذخیره‌ی استوری‌ها این مراحل را طی کنید:

  • به منو Settings > Privacy > Story بروید.
  • در اینجا لازم است دو گزینه را غیرفعال کنید: ۱. گزینه‌ی Save to Camera Roll (در iOS) یا Save to Gallery (در اندروید) که استوری‌ها را روی تلفن‌همراه ذخیره می‌کند؛ ۲. گزینه‌ی Save to Archive که با غیرفعال‌کردن آن می‌توانید از ذخیره‌ی استوری‌ها برای نمایش پس از ناپدیدشدن آن‌ها جلوگیری کنید.

اگر می‌خواهید پست‌ها غیر از اینستاگرام در جای دیگری ذخیره نشوند، مراحل زیر را دنبال کنید.

  • به Settings > Account > Original Posts بروید.
  • هر سه گزینه را غیرفعال کنید (Save Original Posts، Save Posted Photos و Save Posted Videos).

با این کار، پست‌ها دیگر در تلفن‌همراهتان ذخیره نمی‌شوند و تنها کپی آن‌ها در اینستاگرام باقی خواهد ماند.

از شر تبلیغات سفارشی خلاص شوید

تبلیغات اینستاگرام معمولا براساس وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های قبلا بازدیدشده‌ ظاهر می‌شوند. برای توقف تبلیغات اینستاگرام، باید به فیسبوک، یعنی مالک اینستاگرام، مراجعه کنید. برای غیرفعال‌سازی تبلیغات سفارشی باید به Ad Settings فیسبوک بروید.

  • در اپلیکیشن موبایل فیسبوک، روی منو سه‌خط گوشه‌ی راست بالا کلیک کنید و سپس، گزینه‌ی Settings and Privacy > Settings > Ad Preferences > Ad Settings را انتخاب کنید.
  • در وب روی این لینک کلیک کنید و به صفحه‌ی Your Ad Preferences بروید و سپس، روی Ad Settings کلیک کنید.
  • می‌توانید دو گزینه را براساس فعالیت خود غیرفعال کنید: ۱. Ads based on data from partners؛ ۲. Ads based on your activity on Facebook Company Products that you see elsewhere. به این صورت فیسبوک دیگر براساس اطلاعات خارج از اینستاگرام، شما را هدف تبلیغات خود قرار نخواهد داد.

نظرات ۱

  1. amirestiri گفت:

    مطلب فوق العاده کاربردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *